Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εθνικά Προγράμματα Διμερή Προγράμματα ¶λλα κοινά προγράμματα
ΙΕΠΒΑ 1η σελίδα
ΙΣΤΟΡΙΑ 
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 
ΕΡΕΥΝΑ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 
Καιρός 
Νέα, ανακοινώσεις 
Αλλες ιστοσελίδες 
Επικοινωνία με μας
ΕΑΑ κεντρική σελίδα
επιστροφή 

¶λλα κοινά ερευνητικά προγράμματα


 

Surface Boundary Layer Refractive Index in Greece, Turkey and UK, relevant to Optical and Microwave Frequencies in Aerospace Operations
(NATO / AGARD).

Έναρξη: 1-1-1997
Λήξη: 31-12-1999

Συνολικός Προϋπολογισμός: 5.870 €

Το έργο αυτό είχε σαν αντικείμενο τις μετρήσεις θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας σε τρία διαφορετικά ύψη και τον υπολογισμό του δείκτη διάθλασης στo οπτικό φάσμα και στις συχνότητες μικροκυμάτων (microwave). Οι υπόλοιποι εταίροι που συμμετείχαν στο έργο ήταν το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Πολεμικής Αεροπορίας, το Rutherford Appleton Laboratory - Radio Communications Research Unit από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Middle East Technical University - Dept. of Aeronautical Engineering στην Τουρκία.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δρ. Χ. Καμπεζίδης

IEA Task 25, Solar Assisted Air Conditioning of Buildings (International Energy Agency - IEA).

Έναρξη: 1-6-1999
Λήξη: 30-11-2004

Συνολικός Προϋπολογισμός: Εθελοντική συμμετοχή

International Energy Agency, Solar Heating & Cooling Programme, Task 25 "Solar Assisted Air Conditioning of Buildings".

Συμμετοχή στο πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Solar Heating & Cooling Programme, Task 25 για τον κλιματισμό κτιρίων με ηλιακή ενέργεια. Σκοπός του IEA-Task 25 είναι o καθορισμός των κριτηρίων αξιολόγησης συστημάτων και εγκαταστάσεων με ηλιακό κλιματισμό, λαμβάνοντας υπόψη την ενεργειακή και οικονομική τους απόδοση και περιβαλλοντικά οφέλη, ο προσδιορισμός και η περαιτέρω ανάπτυξη των πιο επιτυχημένων τεχνολογιών, η βελτιστοποίηση της ενσωμάτωσης των συστημάτων στο κτίριο και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, αερισμού και ψύξης, και η δημιουργία υπολογιστικών εργαλείων σχεδιασμού για αρχιτέκτονες και μηχανικούς. Το ΕΑΑ συμμετέχει στην καταγραφή και παρουσίαση Ελληνικών εγκαταστάσεων με ηλιακό κλιματισμό, και την αξιολόγηση υπολογιστικών εργαλείων που αναπτύσσονται στα πλαίσια του προγράμματος.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δρ. Κ. Μπαλαράς

Managing Natural Pollutants Indoor (MaNaPi).
(EC, D.G. SANCO, Employment, Industrial Relations and Social Affairs, Section: Public Health and Safety at Work, EC 2000/POL/107)

Έναρξη: 1-3-2000
Λήξη: 30-11-2001

Συνολικός Προϋπολογισμός: Εθελοντική συμμετοχή

To MaNaPi είναι ένα πρόγραμμα για την βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών αέρα σε κτίρια κατοικιών. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε διάφορα δεδομένα σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, επίπεδα ρύπανσης σε τοπικό επίπεδο, και την δυνατότητα να προβλέψουν τις επιπτώσεις από την ανθρώπινη έκθεση από ορισμένες επεμβάσεις.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δρ. Κ. Μπαλαράς

LIFETIME Engineering of Buildings & Civil Infrastructures.
(GROWTH, DG XII, G1RT-CT-2002-05082)

Έναρξη: 1-6-2002
Λήξη: 31-5-2005

Συνολικός Προϋπολογισμός: 4.800 €

Δημιουργία ενός ανθρώπινου δικτύου για την συμβολή στην Ευρωπαϊκή και διεθνή ανάπτυξη ενός βιώσιμου δομημένου περιβάλλοντος. Το δίκτυο εστιάζει στις εφαρμογές των αρχών του χρόνου ζωής στα κτίρια και των άλλων πολιτικών υποδομών, όπως επίσης στις εξορύξεις ορυχείων και άλλων βιομηχανικών διεργασιών. Σκοπός είναι η ενίσχυση δράσεων ανάπτυξης, διάχυσης, εκμετάλλευσης και εκπαίδευσης, σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, που θα μπορούν να συνεχιστούν και μελλοντικά, έξω από τα πλαίσια του δικτύου.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δρ. Κ. Μπαλαράς

 

 

 

 

 

Η επίσκεψη αυτού του δικτυακού τόπου προϋποθέτει την αποδοχή των "όρων χρήσης"

© 2001 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών