Η επιστήμη γιορτάζει

H Βραδιά του Ερευνητή είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός, μια γιορτή για την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις. Φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής!

Οι ερευνητές σας καλούν

Μέσα από εκθέσεις, διαλέξεις, παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα και εργαστήρια, διαγωνισμούς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, γνωρίστε από κοντά τους Έλληνες ερευνητές και το έργο τους.

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Με σύνθημα «Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον» η βραδιά διοργανώνεται φέτος σε οκτώ πόλεις στην Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Κόρινθο, Ρόδο, Πύλο και Ηράκλειο.

ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

Εκδηλώσεις στην ΑθήναΠού και Πότε

Η Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνεται τη φετινή χρονιά απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε συνεργασία με πέντε Ερευνητικά Ιδρύματα της Αττικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, από 18.00 εώς 24.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Δράσεις του ΑστεροσκοπείουΚΥΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στη φετινή Βραδιά του Ερευνητή το Εθνικό Αστεροσκοπείο θα συμμετάσχει με πληρώρα δράσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: multimedia παρουσιάσεις και ενημερωτικό υλικό για την έρευνα που πραγματοποιείται στα τρία Ινστιτούτα του, παρατήρηση νυχτερινού ουρανού για μικρούς και μεγάλους, μετεωρολογικά ταξίδια, προβολές θόλου, εκθέσεις φωτογραφίας και πολλά άλλα. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) συμμετέχοντας στη βραδιά θα παρουσιάσει τις δράσεις του μεσα απο ομιλίες, 3D προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα. Μάθετε περισσότερα...

Πριν τη Βραδιά του ΕρευνητήΘΗΣΕΙΟ, 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στα πλαίσια της προώθησης της Βραδιάς του Ερευνητή, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οργανώνει στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 εκδηλώσεις για το κοινό, στις εγκαταστάσεις του, στο Λόφο Νυμφών, στο Θησείο. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: ξεναγήσεις, παρατηρήσεις ουρανού, επίδειξη τεχνικών laser για την τηλεπισκόπηση της ατμόσφαιρας και μεθόδων παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα. Μάθετε περισσότερα...

Τι πρέπει να θυμάμαιΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


#1

Πού και Πότε

Κύρια εκδήλωση:25/9, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, 18.00- 24.00
Πριν την Βραδιά του Ερευνητή: 5/9, Θησείο, μετά τις 18.00

#2

Ενημέρωση

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, στο http://www.rengreece.gr/
Πληροφορίες για τη συμμετοχή του Αστεροσκοπείου, στην παρούσα ιστοσελίδα και στο Facebook

#3

Ερωτηματολόγιο

Πείτε μας την γνώμη σας για τον ρόλο της έρευνας στη ζωή μας. Το ερωτηματολόγιο θα είναι σύντομα διαθέσιμο.